Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme
Workcube, Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme ekranı ile kullanıcılarına pozisyon bazında toplu yetkilendirme imkanı sunar.
Yol: Kontrol Paneli > Ayarlar > System > Utility > Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme
Dikkat: Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme ekranı sadece Admin yetki grubundaki çalışanlar tarafından kullanım imkanı sağlamaktadır.
Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme Sayfa Genel Yapısı ve Ekran İşleyişi
Sistemi sağlıklı kullanabilmek için yeni kullanıcılar oluşturulduktan sonra veya var olan kullanıcılar adına, Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme ekranı üzerinden erişilmesi istenen ana işlem kategorileri ve işlem kategorileri seçilir.
Not: Kullanıcıların roller-pozisyonlar kartındaki pozisyon tipleri seçimiyle tanımlanan yetkilere ek olarak kullanıcı bazlı yetkilendirme yapılabilir.
Kullanıcı bazlı yetkilendirmelerin dışında, daha düzenli bir sistem işleyişi için Pozisyon Tipleri Toplu İşlem Yetkilendirme ekranı üzerinden esas olarak pozisyon tipi yetkilendirmeleri yapılır. Roller-pozisyonlar kartı üzerinden her kullanıcıya bir pozisyon tipi atanır ve kendi pozisyon tiplerine ait yetkilere bağlı olarak kullanıcılar modüllere erişim yetkilerine sahip olur.
Tip: Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için ''Roller-Pozisyonlar'' başlıklı dokümanımızı inceleyebilirsiniz.
Pozisyon tipi bazında yetkilendirmeler için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:
- Öncelikle yetkilendirilmesi hedeflenen pozisyon tipi seçimi yapılır.
- "Ara" butonuyla seçilen pozisyon tipine ait sisteme kayıtlı olan yetkiler ekrana getirilir.
- Ana İşlem Kategorileri alanında değişiklik yapılmak istenen durumlarda başlığın altındaki bölümde işlem yapılır. "Hepsini seç" kutucuğu Ana İşlem Kategorilerine ait bütün kutuları işaretler.
- Daha spesifik seçimler yapılmak istendiğinde, Ana İşlem Kategorileri başlığının altındaki kategori kutucukları teker teker işaretlenir.
- Ana İşlem Kategorileri alanında yapılacak olan düzenlemeler tamamlandıktan sonra "Kaydet" butonuna tıklanır.
- Ana İşlem Kategorileri alanındaki düzenlemeler kaydedildikten sonra aynı adımlar tekrar izlenerek bu defa İşlem Kategorileri alanında yetki düzenlemeleri yapılır. Düzenlemeler tamamlandıktan sonra İşlem Kategorileri alanının altında bulunan "Kaydet" butonu ile kaydedilir.
Dikkat: "Kaydet" butonu ekranın yeniden yüklenmesini sağlar ve hangi başlık altındaki butona tıklandıysa sadece o başlıktaki düzenlemeler kaydedilir. Aynı anda Ana İşlem Kategorileri ve İşlem Kategorileri alanında yapılan düzenlemeler kaydedilmez, diğer alandaki düzenlemeler seçilmemiş olur.
Kullanıcı bazında yetkilendirme yapmak için ise aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:

- Burada yetkilendirilmesi hedeflenen kullanıcı seçimi yapılır. Sonrasında pozisyon tipi bazında işlem yapıldığı şekilde düzenlemeler yapılır.
?
14.6. Sicherheit
Über die Sicherheitsseite können Transaktionen, insbesondere damit verbundene Berechtigungen und Einschränkungen, zur Verwaltung des Systems vorgenommen werden.
14.4. Dienstprogramm
Utility-Bildschirm; Dabei handelt es sich um eine Prozessbeschleunigerseite, die es einfacher macht, nützliche Vorgänge schneller und praktischer durchzuführen, wie z. B. Zweigkopien, Massenautorisierung für Prozesse und Transaktionskategorien, Aufgabenübertragung und -definitionen, Vorlagendefinitionen und die Zuweisung von Administratorrechten an Mitarbeiter.
3.7.6. Stellenbeschreibungen
In jedem Unternehmen gibt es den Mitarbeitern Befugnisse und Verantwortlichkeiten. In Workcube werden diese Informationen auf der Positionskarte gespeichert. Sie können darauf zugreifen, indem Sie auf der Positionskarte auf den Link „Andere > Stellenbeschreibungen“ klicken. Wenn Sie auf diesen Link klicken, können Sie die für den Positionstyp angegebenen Stellenbeschreibungen (falls vorhanden) anzeigen und aktualisieren. Wenn diese bereits definiert wurden, können Sie auch neue Stellendefinitionen anzeigen, aktualisieren oder hinzufügen, die der Positionskarte hinzugefügt wurden.
Autoritätsgruppen
Berechtigungsgruppen sollen die Benutzerverwaltung durch Gruppierung von Benutzern erleichtern. In Workcube bedeutet das Konzept des Benutzers Rollenposition. Benutzer, also Rollen-Positionen, müssen mit mindestens einer Berechtigungsgruppe verbunden sein. Wenn die Benutzerrolle nicht in einer Berechtigungsgruppe enthalten ist, kann das System nicht darauf zugreifen. Eine Benutzerrolle kann in mehreren Berechtigungsgruppen enthalten sein.
3.7.1. Rollen-Positionen
Sie bezieht sich darauf, wie viele Stellen (Plätze) es in Ihren Abteilungen unabhängig von den Mitarbeitern je nach Organisationsstruktur gibt.